Éhes vagy? Hol ennél?

 

A magyaros konyha

A NetPincér.hu hazánkban 2010-ben elsőként felvállalta, hogy egy népszavazás méretű Internetes kutatás keretében megvizsgálja: mi Magyarország kedvenc étele?

Az Újházi tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A Torkos Csütörtökön indult négy héten és négy napon át tartó internetes felmérésen több mint 77.000 szavaztak.

A levesek kategória és a szavazás győztese az Újházi tyúkhúsleves több mint 26 ezer szavazattal. Magyarország kedvenc étele a kezdetektől meggyőzően vezette a szavazást, előnye hétről hétre nőtt. A második legkedveltebb leves a Babgulyás lett 22 026 szavazattal. Mindössze ötszáz szavazat különbséggel a halászlé lett a harmadik, melyet 21 ezren választottak a kedvencüknek.

A főtelek között a töltött káposzta végzett az élen 22 ezer szavazattal. Hasonlóan az Újházi tyúkhúsleveshez az első héten az élre került és végig megtartotta a vezetést. Második a brassói aprópecsenye 20 ezer, harmadik a lecsó közel 19 ezer szavazattal.

Valódi meglepetés, hogy a madártej végzett a desszertek élén. Több, mint 21 ezren választották kedvencüknek. Második a somlói galuska 19 ezer vokssal, a palacsinta 16 ezer szavazattal a harmadik legkedveltebb édesség.

Házhozszállítás

Étterem ajánló
Aranyhíd Étterem - magyaros konyha
Aranyhíd Étterem
Bécsiszelet Vendéglő - magyaros konyha
Bécsiszelet Vendéglő
Alcatraz Étterem - magyaros konyha
Alcatraz Étterem
Csibe Grill - magyaros konyha
Csibe Grill


Ételajánló
Újházi tyúkhúsleves
Újházi tyúkhúsleves
Babgulyás
Babgulyás
Halászlé
Halászlé
Töltött káposzta
Töltött káposzta
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye
Lecsó
Lecsó
Madártej
Madártej
Somlói galuska
Somlói galuska
Palacsinta
Palacsinta