Éhes vagy? Hol ennél?

 

Rendelj pizzát és az olasz konyha legjobbjait

Ha azt mondjuk olasz konyha, leggyakrabban a tésztaételekre és a pizzákra gondolunk. A pizza története egészen a római korig repít minket vissza, a ”megkent”/”feltéttel kínált” kenyérételek idejébe.

Az első felhajtott szélű verziók már a pizza ősének tekinthetőek. Olaszország különböző területeire eltérő konyhai jellegzetességek igazak. Az északi konyha bolognai főzési módja mondható talán a leggazdagabbnak, a tagliatellének nevezett metélt tésztával, a tortellinivel, a tojásos ételekkel és a különböző kolbászokkal.

Míg Piemondtban a helyi szarvasgomba és a fonduta, a melegen tálalt olvasztott sajt a specialitás, addig a genovai konyhaművészet jellegzetes ízét a bazsalikom adja a sajttal, fokhagymával, mogyoróval és olívaolajjal elkészített jellegzetes mártásban. Firenze híres a helyi, kíváló minőségű bélszínételeiről. Dél-Olaszország leghíresebb régiója pedig Nápoly a különleges pastáival, sűrű paradicsommártásaival, mozzarella sajtjával és más sajtkülönlegességeivel.

Mi magyarok mindenképpen hálásak lehetünk az olaszoknak a pizza és a pasta ételek elterjedéséért, hiszen előszeretettel fogyasztjuk őket a rohanós hétköznapokban. Ráadásul most már az online pizza rendelés is elérhető számos étteremben. Éppen ezért bármikor házhoz rendelhetjük kedvenc pizzánkat vagy olasz ételünket.

Házhozszállítás

Olasz pizzéria ajánló

A la Pizza Girl - pizza, olasz konyha
A la Pizza Girl
50minutes - pizza, olasz konyha
50minutes
1st Buffet and More - pizza, olasz konyha
1st Buffet and More
Pizza Mester - pizza, olasz konyha
Pizza Mester
Dr. Pizza IV. - pizza, olasz konyha
Dr. Pizza IV.
#1 Pizza - pizza, olasz konyha
#1 Pizza