
Flaska Borbár
1094 Budapest - IX. Tompa utca 17/b
Jelenleg zárva! Nyitva tartás: 15:00 - 21:25
Nincs találat!
Fehérborok
Csutorás Ferenc Egri Csillag 2018
Mézes fehér, furmint, leányka házasítás. Közepes intenzitású szalmasárga szín. Illatában fehér húsú gyümölcsök és elegáns, virágos karakter keveredik. Kóstolva száraz, életteli savérzet, húsos test, gyümölcsös-fűszeres tengelyen mozgó ízvilág jellemzi. Könnyed, elegáns, kifejezetten vagány fehérbor, az AÉS Birtokról. Salátákhoz, valamint halakból és fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz ajánlott.
2 590 Ft
Iványi Zsófi Villányi Hárslevelű 2015
Mély borostyánsárga szín. Illatában aszalt sárgabarack, gyanta, dió, illetve mazsola szökik az orrba. Kóstolva száraz, savai kellemesen kerekednek, teste húsos, krémes érzetű. Ízében folytatódik az aszaltgyümölcsös aromakavalkád, sok-sok fűszer társaságában. 13-14°C-on fogyasztva sertésből, fehér- és barna húsú szárnyasokból készített fogásokhoz, marhahúsra épülő ragus ételekhez, valamint gomba alapú étkekhez ajánlott.
3 490 Ft
Kékhegy Pince Mátrai Úrrátesz 2017
Tramini, cserszegi fűszeres házasítás. Világos aranysárga megjelenés. Illatát keleti fűszerek jegyei vezetik fel, amit virágok és egzotikus gyümölcsök aromái ölelnek körül. Kóstolva száraz, életteli savak, diszkrét alkohol, gazdagon jelentkező - de túlzásba nem eső - fűszeres ízaromák jellemzik. Komplex, elegáns fehérbor, amely egy ritkán megtapasztalható oldaláról mutatja be az alapjául szolgáló két szőlőfajtát. Gazdagon fűszerezett szárnyas, hal és sertésételek mellé ajánlott.
2 990 Ft
Kohári Pince Egri Pinot Blanc 2017
Világos aranysárga szín. Illatában érett őszibarack és körte, valamint leheletnyi ásványosság jelentkezik. Kóstolva száraz, kerek savérzet, húsos test, ásványos aromák jellemzik. Salátákhoz, valamint fehér húsú szárnyasokból és halakból készített fogásokhoz ajánlott.
2 490 Ft
Kúcs Gyula Pécsi Irsai Olivér 2018
Világos szalmasárga megjelenés. A fajtától megszokott intenzív, muskotályos karakterű illat, szőlő, citrusfélék és jázmin játékával. Kóstolva száraz, eleven savérzet, könnyű test, gazdagon áradó virágos, gyümölcsös aromák jellemzik. Salátákhoz, halakból és fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz, spárgához, valamint friss - érlelés nélküli - sajtokhoz ajánlott.
2 390 Ft
Obzidian Bormanufaktúra Tokaji Furmint 2015
Világos aranysárga megjelenés. Illatát elegáns ásványos aromák vezetik, amit virágos, körtés jegyek fűszereznek elegánsan. Kóstolva félszáraz, finoman sós, harmonikus savérzet, krémes test, ásványos, illetve zamatos körtét idéző ízek jellemzik. Vibráló érzetű, elegáns fehérbor. Halakból és fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz ajánlott.
3 190 Ft
Somló Kincse Kézműves Kispince Somlói Juhfark
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök, méz és a somlói bazalt tűnik fel. Kóstolva száraz - ám félszáraz érzetű -, lendületes savérzet, krémes felszínű, húsos test, lehengerlően gazdag aszalt gyümölcsös ízvilág, vibráló utóíz jellemzi. Igazi boregyéniség, az egyik legkülönlegesebb juhfark Somlóról. Komoly érlelési potenciállal bír, érdemes elfektetni belőle. Kacsa-, liba- és sertéssültek mellé, gombás tésztákhoz, valamint főtt marhahúshoz ajánlott.
3 790 Ft
Rozéborok, sillerek
Csutorás Ferenc Egri Rosé 2018
Szemet gyönyörködtető narancsos megjelenés. Illatában szőlő és piros bogyós gyümölcsök jelennek meg tömött sorokban. Kóstolva száraz, eleven savérzet, könnyed test jellemzi. Ízében jön, lát és győz a gyümölcsösség, de úgy ahogy ezt egy kézműves bortól el is várjuk: szépen határozottan, de nem túlzó módon kapjuk az aromákat. Salátákhoz, paradicsomos tésztákhoz, pizzához, pörköltekhez, paprikásokhoz, házi felvágottakhoz, valamint halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz ajánlott.
2 190 Ft
Kékhegyi Pince Mátrai Szürkebarát Rosé 2017
Közepes intenzitású narancs szín. Illatában túlérett piros bogyósok, virágok és leheletnyi ásványosság a főszereplők. Kóstolva félszáraz érzetű, kerek savérzet, húsos test, krémes felszín, gyümölcsös, virágos ízvilág jellemzik. Teljesen más úton halad a bor, mint amit a szürkebarát szőlőfajtától eddig megszokhattunk. Nagyszerű ételkísérő. Főtt marhahúshoz, sertés, kacsa és liba alapú fogásokhoz, valamint szatmári stílusú töltött káposztához ajánlott.
3 990 Ft
Légli Géza Kislaki Rosé 2018
Közepes intenzitású, narancsos megjelenés. Illatában piros bogyós gyümölcsök és virágok találkoznak. Kóstolva száraz, eleven savérzet, könnyed test, intenzív gyümölcsös aromavilág jellemzi az ízt. Klasszikus, életteli rosé. Salátákhoz, szárnyas- és halételek mellé, paradicsomos tésztákhoz, érlelt sonkákhoz, valamint házi felvágottakhoz ajánlott. Fröccsként is remekül működik.
2 290 Ft
Vörösborok
Csutorás Ferenc Egri Kadarka Superiror 2017
Közepes intenzitású rubinvörös szín. Illatában hecsedlit, ribizkét és meggyet idéző jegyek fedezhetők fel. Kóstolva száraz, életteli savérzet, finoman simogató tannin, húsos test, gazdag fűszeres ízvilág jellemzi. Sertéssültek mellé, kacsából-, libából-, belsőségekből készített fogásokhoz, májalapú ételekhez, pörköltekhez, paprikásokhoz, halászléhez, valamint fehér penészes lágysajtokhoz (pl. Brie, Camembert) ajánlott.
2 990 Ft
Hegyi-Kaló Pince, Szomolya, Szeptember 7. 2017
Kárpát-medencei kékfrankos, turán, medina szőlőfajtákból álló házasítás. Közepes intenzitású rubinvörös szín. Illatában szépen muzsikálnak a piros bogyósok, de ami igazán felpörgeti a dolgok menetét, a különleges virágos karakter, diszkrét fűszeres támogatással. Kóstolva száraz, életteli savérzet, fiatalos tannin, közepes test, gazdagon áradó, gyümölcs-virág tengelyen közlekedő, hosszan megmaradó ízaromák jellemzik. Jól fogyasztható, de alapvetően még fiatal nedű, dekantálása kifejezetten ajánlott. Kacsa, liba és sertéssültek mellé, pörköltekhez, valamint fehér penészes lágysajtokhoz ajánlott.
5 990 Ft
Iványi Zsófi Villányi Pinot Noir 2015
Színe világos rubin. Illatában a pinot-fűszerek mellett a termőhely ásványos üzenete jelenik meg. Kóstolva száraz, savai élettelik, tanninja finoman simogat, szerkezete nagyszerű alapokon áll. Hosszú utóízében az ásványok és a gyümölcsök karöltve jelennek meg. A Pinot noir képlet egyik legszebb megoldása e nedű. A fajta rajongóinak egyenesen kötelező tétel; a szőlőfajta hírnevét úgy képes tovább öregbíteni, hogy közben a termőhely is hozzá teszi mindazt, amit csak ez a hely tudhat. 15-16°C-on fogyasztva sertésből, bárányból, vadszárnyasokból készített fogásokhoz, májalapú étkekhez és fehér penészes lágysajtokhoz ajánlott.
3 690 Ft
Kúcs Gyula Villányi Merlot 2016
Intenzív bíborvörös szín. Illatában meggy és málna jelenik meg szépen. Kóstolva száraz, kerek savérzet, fiatalos tannin, gömbölyű test, elegáns gyümölcsös ízaromák jellemzik. Borjú, marha és vadsültek mellé, valamint kemény sajtokhoz ajánlott.
2 990 Ft
Légli Géza Kislaki Kékfrankos János-Hegy 2015
Meglepően intenzív, bíborlila szín. Illatában zamatos szőlő és szaftos málna randevúznak, mindenféle komplikációk között. Kóstolva száraz, savai elevenek, tanninja finoman simogat, alkoholérzete elegánsan fokozza az izgalmakat. Ízében szőlő és málna érkezik újfent. Hosszú utóízében a gyümölcsök és a finom tannintartalom játékát élhetjük át. Komplex, elegáns vörösbor. 16-17°C-on fogyasztva sertésből és barna húsú szárnyasokból készített fogásokhoz, valamint pörköltek mellé ajánlott.
3 790 Ft
Mayer Anti Tolnai Zweigelt 2015
Intenzív bíborvörös megjelenés. Sokrétű illatában fekete bogyós gyümölcsök játsszák a főszerepet, eukaliptuszos aláfestéssel. Kóstolva száraz, eleven savérzet, bársonyos tannin, lédús gyümölcsöket idéző ízaromák és hosszú utóíz jellemzi. Könnyed testű, érésének elején járó, de már most is nagyon jól fogyasztható nedű. Sertés, kacsa és libasültek mellé, illetve marhából, vadból készített ragus ételekhez ajánlott.
2 790 Ft
Cím frissítése
Bezár-
Átlagos szállítási idő94 perc Sajnos csúszik a kiszállítás. Köszönjük a türelmed.
-
Minimális rendelési érték1 000 Ft
-
Cím1094 Budapest - IX. Tompa utca 17/b
-
Netpincéren elérhető
-
Konyhaital
Infók & Akciók
-
Előrendelési információElőrendelés esetén +/- 10 perccel tudjuk vállalni a kiszállítást.
Nyitva tartás
Hétfő
15:00 - 21:25
Kedd
15:00 - 21:25
Szerda
15:00 - 21:25
Csütörtökmost zárva
15:00 - 21:25
Péntek
15:00 - 21:25
Szombat
17:00 - 21:25
Vasárnap
Zárva
Leírás
A kézműves bor nem a tervezőasztalon születik, hanem a szőlőültetvényen. Esetében a stílus és a minőség legmeghatározóbb formálója a termőhely, az évjárat és a természetnek magát alárendelő, alkotó borász. Olyan boregyéniség, melynek hitelessége ellenőrzött és megkérdőjelezhetetlen, amit elsősorban a mögötte álló ember igazol. Miután megszületik, önálló életet él, ízlést formál, igényt teremt.
Érzéketlen a mindenkori divatirányzatokra, illetve bizonyos körökben önmaga diktálja azokat. Általa maga a természet üzen! Érezzük, értjük, tudjuk, hogy mitől kézműves a bor; szavakba önteni nem egyszerű, de nem is lehetetlen...
Esetében a stílus és a minőség legmeghatározóbb formálója a termőhely, az évjárat és a természetnek magát alárendelő, alkotó borász.
Sokak számára ezek a jelzők nem jelentenek mást, mint eladásösztönzést. Aggatják is őket mindenre, és ha már így belelendültek, akkor rögtön az árakat is emelik, gyakran az égig. És részben igazuk van! Az ipari technológiáról, mindenféle - borba igazából nem való segédanyagról, mesterséges színről, ízről lemondani: nem olcsó. Ugyanis szakértelemmel, odafigyeléssel, türelemmel, szőlővel(!) kell azokat pótolni! Mi kizárólag ilyen, ipari technológiát nélkülöző, szőlőt, szakértelmet, és türelmet tartalmazó borokat engedünk be a kínálatunkba.
Nincs értékelés
Szeretnék desszertet is
Kiválasztott étel testreszabásaKöret, feltét választás