Rendelj a görög konyha ételeiből

A görög ételek nem csak ínycsiklandóak, de egészségesek is, hiszen tele vannak zöldséggel, hallal, különleges húsokkal.

Kevés olyan terület van már, ahol ne ismernék a gyrost. Fogyaszthatjuk pitában, vagy tálételként, ehetünk mellé görög salátát, tzazikit, görög mártást, illetve hasábburgonyát.

A jellegzetes görög ízekről az oregánó és a bazsalikom, valamint a koriander, a fahéj, a kömény, az olajbogyó és az olívaolaj gondoskodik. Az utóbbi salátáik gazdagítására és az ízek kiemelésére is szolgál. A görögök mindig törekednek arra, hogy a legfrissebb alapanyagokból készítsék el finom fogásaikat. Salátáik éppen ezért nemcsak köretként, de önálló fogásként is minden bizonnyal megállják helyüket. Kísérőként általában feta sajtot használnak, melynek enyhén sós íze tökéletes harmóniát alkot a zöldségekkel.

A görög konyha tradicionális csemegéjének tartják a báránysültet, melynek titka az alapanyag minőségében rejlik. Ugyanis az ezen a tájon tenyésztett birkának a faggyúja nem oszlik el az egész testen, hanem a faggyúmirigyben gyűlik össze, így nincs a bárány- vagy birkasültnek sokak által nem kedvelt „illata”. Mentás joghurtmártást tálalnak mellé, ami számunkra már soknak hathat, azonban a sós feta, az omlós juhsajt önmagában vagy salátában igazán élvezetes.

Magyarországon mára már számos görög étterem kínálatából válogathatunk. Ráadásul a NetPincér segítségével már a legközelebb elhelyezkedő étteremből tudunk gyrostálat, akár házhozszállítással rendelni.

Ételrendelés Budapesten
Házhozszállító éttermek listája Budapest környékén:
A chat ablak megnyitásához, a böngésződ beállításaiban engedélyezned kell a www.netpiner.hu oldalon a felugró ablakokat!
Csevegés a felugró ablakban
Segíthetünk?