Indiai konyha - Rendelj házhoz a NetPincérrel

Az indiai ételek főként csípős, erős fogások, ugyanis az indiai konyha jellegzetes fűszerei az erőteljesebb ízvilágot eredményező gyömbér, sárga gyömbér, csilipaprika, koriander és a kardamomum. A húsok közül a birka és a csirke a legkedveltebb.

Az indiaiak hamar felismerték a különböző fűszerek gyógyító hatását, melynek tudománya generációról generációra öröklődik. A kardamom mag a fűszerek java Indiában. Fűszerként főleg édességekbe keverik, de ajánlják köhögés, erős fejfájás orvoslására is.

Az indiai konyhában gyakori a tejtermékek használata, melyek igen sokfélék: joghurt, aludttej, sűrített tej, azaz a "khoya", vagy az olvasztott vaj, azaz a "ghee". Az étkezés elmaradhatatlan eleme a rizs, amit ízesítve fogyasztanak.

A húsok közül először a hal specialitásokat érdemes megemlíteni, de a legelterjedtebb húsféle mégis a csirke, melynek közül a népszerűségi listát a Tandoori csirke vezeti.

Szeretnéd ezeket a finomságokat megkóstolni, de nincs kedved kimozdulni? A NetPincérnek köszönhetően már házhoz is rendelhetsz indiai ételeket. Egyszerűen, kényelmesen otthonról, online.

Éhes vagy? Hol ennél?

Település

Házhozszállítás

Indiai Étterem ajánló

Maharaja
Maharaja
Shalimar Indiai Étterem
Shalimar
Indiai Étterem
Haveli Indiai Étterem
Haveli
Indiai Étterem
Delhi Darbar Indiai Étterem
Delhi Darbar
Indiai Étterem
Salaam Bombay Étterem
Salaam Bombay
Étterem
Curry House
Curry House
Taj Mahal Indiai Étterem
Taj Mahal
Indiai Étterem