Indiai konyha - Rendelj házhoz a NetPincérrel

Az indiai ételek főként csípős, erős fogások, ugyanis az indiai konyha jellegzetes fűszerei az erőteljesebb ízvilágot eredményező gyömbér, sárga gyömbér, csilipaprika, koriander és a kardamomum. A húsok közül a birka és a csirke a legkedveltebb.

Az indiaiak hamar felismerték a különböző fűszerek gyógyító hatását, melynek tudománya generációról generációra öröklődik. A kardamom mag a fűszerek java Indiában. Fűszerként főleg édességekbe keverik, de ajánlják köhögés, erős fejfájás orvoslására is.

Az indiai konyhában gyakori a tejtermékek használata, melyek igen sokfélék: joghurt, aludttej, sűrített tej, azaz a "khoya", vagy az olvasztott vaj, azaz a "ghee". Az étkezés elmaradhatatlan eleme a rizs, amit ízesítve fogyasztanak.

A húsok közül először a hal specialitásokat érdemes megemlíteni, de a legelterjedtebb húsféle mégis a csirke, melynek közül a népszerűségi listát a Tandoori csirke vezeti.

Szeretnéd ezeket a finomságokat megkóstolni, de nincs kedved kimozdulni? A NetPincérnek köszönhetően már házhoz is rendelhetsz indiai ételeket. Egyszerűen, kényelmesen otthonról, online.

Ételrendelés Budapesten
Házhozszállító éttermek listája Budapest környékén:
A chat ablak megnyitásához, a böngésződ beállításaiban engedélyezned kell a www.netpiner.hu oldalon a felugró ablakokat!
Csevegés a felugró ablakban
Segíthetünk?