A sushi hazája, a japán konyha

A japán konyha számunkra talán furcsa jellemzője, hogy az ételek többsége szinte nyersen kerül az asztalra. IIyen például a már nálunk is jól ismert sushi, mely általában nyers halból, vagy garnélarákból és enyhén pácolt rizsből áll.

Az egyik legfontosabb alapanyag Japánban a rizs. Azonban az ország földrajzi adottságainak köszönhetően a rizst meghonosítani a szigeten nem is volt olyan könnyű, hiszen a magas hegyek miatt csak igen kevés alkalmas földterület jutott rizstermesztésre.

A leveseik alapja az úgynevezett miszo, mely babból készül. Az előállítása lényegében nem bonyolult, először ledarálják, majd megfőzik, és élesztőt adnak hozzá, végül ezzel a masszával sűrítik leveseiket, mint egyfajta rántással. Ételeik ízesítéséhez leggyakrabban szószt használnak, aminek alapja többnyire a szója és a porcukor. Az édes- csípős szósz ezek közül a legnépszerűbb, például a friss halat, sütés előtt ilyen szószba mártogatják. Másfelől különféle zöldségekhez is ezt szolgálják fel.

Hazánkban mára már nagy népszerűségnek örvend a sushi, így nem csoda, hogy egyre több japán étterem nyílik a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban. A NetPincérnek köszönhetően pedig már egyszerűen házhoz is rendelhetsz japán ételeket, specialitásokat.

Ételrendelés Budapesten
Házhozszállító éttermek listája Budapest környékén:
A chat ablak megnyitásához, a böngésződ beállításaiban engedélyezned kell a www.netpiner.hu oldalon a felugró ablakokat!
Csevegés a felugró ablakban
Segíthetünk?