Mennyiben és hogyan érinti a koronavírus az ételkiszállítást?Szeretnénk ezzel a rendszeresen frissített tájékoztató oldallal segítséget nyújtani mindenkinek, akiben az ételkiszállítással kapcsolatban kérdés merül fel.

Fontos számunkra, hogy a rendelőink és az iparági szereplők részére is - köztük a futároknak, az éttermeknek és a versenytársaiknak - folyamatosan információt és iránymutatást tegyünk elérhetővé, hiszen közös erőfeszítéssel és csapatmunkával tudjuk legjobban fékezni a járvány terjedését.

Mi az a COVID-19 és milyen tünetei vannak?


A COVID-19 egy új koronavírus által okozott betegség, amely 2019 decemberében a kínai Vuhanban tört ki járványszerűen és idő közben Európában és a világ más tájain is fokozott gondot jelent. Sajnos a járvány Magyarországon is megjelent a közelmúltban és egyre több fertőzést regisztrálnak a hatóságok.

A betegség leggyakoribb tünetei:

láz, fáradtság, száraz köhögés
egyeskénél izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj

A tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek, illetve vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem is alakulnak ki tünetek.
A magyar kormány operatív törzsének hivatalos tájékoztató oldalát a hatóság intézkedéseiről és a legfrissebb statisztikákról itt éred el.

Miben segíthetünk?


Rendelő vagyok Futár vagyok Éttermi partner vagyok Más iparági szereplő vagyok


Továbbra is biztonságos a NetPincér


A koronavírus megjelenése több szempontból befolyásolja a NetPincér életét, de szerencsére minden tekintetben felkészültek vagyunk. A futárok és az éttermek is megkaptak minden szükséges tájékoztatást arról, hogy milyen higiéniai előírásokat szükséges betartani a járvány fékezése érdekében. A NetPincér GO futároknak a tájékoztatás mellett kézfertőtlenítőt osztottunk, segítve ezzel, hogy biztos minden futárnak jusson. Számos magyar városban a lakosságnak is osztottunk kézfertőtlenítőt, hiszen hallottuk, hogy sajnos több helyen elfogytak a készletek.

A NetPincérről rendelni továbbra is biztonságos, hiszen a fenti intézkedések mellett elérhető az "Érintkezésmentes kiszállítás" és természetesen továbbra is elkerülhető a készpénzforgalom az online SZÉP vagy bankkártyás fizetés kiválasztásával.

2020.03.28-04.11. között a magyar kormány által hozott rendelet értelmében hazánkban a vendéglátó üzletekben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A házhozszállítási szolgáltatás így zavartalanul működhet tovább, a NetPincér több, mint 2000 éttermétől továbbra is lehet rendelni. Hivatalos forrásként a Magyar Közlönyben olvashatsz a részletekről.

Tippek a rendeléshez


Azzal szeretnénk kezdeni, hogy most is biztonságos ételt rendelned. Akár anélkül is tudsz tőlünk rendelni magadnak vagy akár szeretteidnek is, hogy egyáltalán láttátok volna a futárt, ezzel teljesen elkerülve a személyes érintkezést. Hogyan?

Kerüld el a direkt kapcsolatot a futárral!

Ha NetPincér GO-n keresztülsz rendelsz, pipáld be az "Érintkezésmentes kiszállítás" checkboxot, illetve minden más rendelés esetén jelezd a komment mezőben, hogy az ajtód elé kéred a rendelésed. Így elkerülheted, hogy egyáltalán lásd a futárt.

Fizess online!

Válaszd az az online SZÉP kártyás vagy bankkártyás fizetést, hogy elkerüld a készpénzmozgást és a direkt kapcsolatot a futárral.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos is megerősítette a kormány hivatalos tájékoztató oldalán, hogy még a hatósági házi karanténra kijelölt személyek is fogadhatnak az ajtóban rendeléseket, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak - kérjük ebben az esetben mindenképpen az online SZÉP vagy bankkártyás fizetést válaszd és pipáld be az "Érintkezésmentes kiszállítás" checkboxot vagy a komment mezőben jelezd, hogy az ajtód elé kéred a megrendelésed.

Általánosságban pedig ezeket javasoljuk neked:

láz, köhögés, megfázásos tünetek, légzési nehézségek, erős fejfájás esetén kerüld a közvetlen kapcsolatot másokkal és fordulj orvoshoz (telefonon)
kerüld a közvetlen kapcsolatot a beteg emberekkel
próbáld a szociális interakcióikat a szükséges minimumra csökkenteni
rendszeres, alapos kézmosás min. 20 másodpercig/kézmosás
min. 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő rendszeres használata
kerüld az arcod megérintését
zsebkendő használata tüsszentésnél és köhögésnél
oltsd be magad influenza ellen


Javaslataink futároknak


Első körben köszönjük, hogy ebben az időszakban is segítesz csillapítani rendelőink éhségét, hiszen mentsávár vagyunk azzal, hogy nálunk továbbra is a megszokott nyitvatartással lehet rendelni. Szeretnénk, hogy tudd - ahogy mindig - most is fontos számunkra, hogy biztonságban legyél te is és rendelőink is.

Számos óvintézkedést vezettünk be ennek érdekében:


1. Ha betegnek érzed magad:

Láz, rosszullét, köhögés, légzési nehézség vagy más megfázásos tünetek esetén cserélj műszakot, maradj otthon, illetve mindenképp fordulj orvoshoz
Betegség esetén gyógyulásodig, de min. 2 hétig ne állj munkába (ne aggódj a csoportbesorolásodat nem veszíted el, de szerezz orvosi igazolást.)
Műszakot kérésedre - de minimum 2 hét után - tudsz majd újra felvenni
Amennyiben sajnos megfertőződtél a COVID-19 koronavírussal, haladéktalanul jelentened kell a központi email címünkre


2. Kövesd az általános higiéniai előírásokat:

Kerüld a közeli fizikai kapcsolatot a rendelőkkel, kifejezetten a betegnek tűnő emberekkel pl. kézfogás, ölelés stb. - javasoljuk a legalább egy méteres távolságot
Moss kezet szappannal, amikor lehetséges (a hatékonyság érdekében min. 20 másodpercig/ kézmosás) - mai nappal hivatalosan is megkérjük az éttermeket arra, hogy ahol csak lehet biztosítsák nektek a kézmosási lehetőséget ehhez az éttermekben
Használj min. 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt legalább kétszer: mielőtt átveszed a rendelést és mielőtt átadjod azt a vásárlónak
Amennyiben nem rendelkezel kézfertőtlenítővel írj nekünk és kérj időpontot annak átvételére
Zsebkendőbe tüsszents és köhögj
Az ételszállító zacskókat fogd meg az oldaluknál vagy talpuknál a fogantyú helyett
Fertőtleníts le minden eszközt, amit a vásárlóval való fizikai kapcsolat alatt használtál min. 60% alkoholtartalmú tisztítószerrel
Minimum minden műszak után fertőtlenítsétek le kívül-belül a futártáskát és vagy a dobozt, amit használtatok


3. Tájékozódj:

Kísérd figyelemmel a futár-chatet és a tőlünk jövő emaileket, ahol friss információkat és tanácsokat osztunk meg
Bármilyen kérdésed/ kérésed merül fel, keress minket bizalommal a központi email címen


Azzal, hogy odafigyelsz az előírások betartására és lelkiismeretesen jelzed, hogy lebetegedtél nagyban tudod segíteni a járvány terjedésének fékezését. Nagyon köszönjük, hogy velünk dolgozol és bízunk benne, hogy hamar visszaáll minden a korábbi kerékvágásba.


Javaslataink éttermi partnereknek


Biztosan hozzád is eljutott a hír, hogy a 2020.03.16-tól a magyar kormány által hozott döntés értelmében hazánkban a kávézók és éttermek csak délután 3-ig szolgálhatják ki a személyesen érkező vendégeket. A házhozszállítási szolgáltatás viszont zavartalanul működik tovább, amelyről hivatalos forrásként a Magyar Közlönyben olvashatsz.
Az online ételrendelés továbbra is biztonságos és a felhasználóink aktívan rendelnek, hiszen akár anélkül megtehetik, hogy egyáltalán találkoznának a futárral. Az "Érintkezésmentes kiszállítás" checkbox kipipálásával vagy a komment mező használatával tudják jelezni, hogy a futár hagyja az ajtó előtt a rendelést, illetve online SZÉP vagy bankkártyás fizetés használatával a készpénz használatát is el tudják kerülni.

Amellett, hogy a futároknak útmutatást adunk, szeretnénk a futárokkal kapcsolatba kerülő éttermi dolgozók esetén is kérni a következő előírások betartását a HACCP és élelmiszerbiztonsági elvek fokozott figyelemmel való betartása mellett:

kérjük, hogy a vírus tüneteit mutató éttermi alkalmazottak menjenek haza ill. lépjenek kapcsolatba háziorvosukkal
kerüljék a közeli fizikai kapcsolatot a betegnek tűnő emberekkel pl. kézfogás, ölelés stb. - javasoljuk a legalább egy méteres távolságot
mossanak kezet szappannal, amikor lehetséges (a hatékonyság érdekében min. 20 másodpercig/ kézmosás)
használjanak min. 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt rendszeresen naponta többször
amennyire lehet kerüljék az arcuk érintését: legfőképpen a száj, szem és orr területét
zsebkendőbe tüsszentsenek és köhögjenek
fertőtlenítsenek le minden eszközt, amit a futárral vagy fogyasztóval való fizikai kapcsolat alatt használnak min. 60% alkoholtartalmú tisztítószerrel
rendszeresen tisztítsák le min. 60% alkoholtartalmú fertőtlenítőszerrel a kiszolgálási területet és olyan tárgyakat, amivel a vendégek és futárok érintkeztek
kísérjék figyelemmel a tőlünk jövő emaileket és a hatóságok iránymutatását, ahol friss információkat és tanácsokat osztunk majd meg

Szeretnénk továbbá kérni, hogy ahol megoldható, biztosíts a futároknak a kézmosási lehetőséget az étteremben, hogy ezzel ők is védekezni tudjanak.

Amennyiben éttermi dolgozót diagnosztizálnak COVID-19 vírussal, kifejezetten akkor ha közvetlenül érintkezett NetPincér futárral vagy dolgozóval, kérjük jelentsd a NetPincér felé, hogy tudjuk követni a szükséges protokollt.

Szeretnénk ebben az üzletileg is kihívást jelentő időszakban segítő kezet nyújtani, így igény esetén ideiglenesen lehetőséget biztosítunk heti elszámolási időszakra való áttérésre. Az erre irányuló kérésed kérjük, hogy jelezd felénk a központi email címen.

Bízunk benne, hogy ebben a nehéz időszakban egymás támogatásával és a biztonsági előírások betartásával, meg tudjuk fékezni a járvány terjedését.


Javaslataink más iparági szereplőHamarosan hasznos információkkal jelentkezünk, addig is érdemes átböngészned a Rendelőknek, a Futároknak és az Éttermeknek szóló részeket.
A chat ablak megnyitásához, a böngésződ beállításaiban engedélyezned kell a www.netpiner.hu oldalon a felugró ablakokat!
Csevegés a felugró ablakban
Segíthetünk?