Rendelj kedvenc magyar ételeidből

Mi Magyarország kedvenc étele? A NetPincér.hu hazánkban 2010-ben elsőként felvállalta, hogy egy népszavazás méretű internetes kutatás keretein belül megválaszolja a kérdést.

Az Újházy tyúkhúsleves szerezte meg az első helyezést a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson, míg a főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között pedig a madártej minősült a legnépszerűbbnek. A négy héten és négy napon át tartó felmérés, mely éppen torkos csütörtökön indult, több mint 77 000 szavazót ért el.

A levesek kategória, valamint a szavazás nyertese egyaránt az Újházy tyúkhúsleves lett, több mint 26 000 szavazattal. Magyarország kedvenc étele a kezdetektől meggyőzően vezette a szavazást, előnye pedig hétről hétre egyre nőtt. A sort a levesek kategóriában a Babgulyás követte 22 026 szavazattal. Csupán ötszáz szavazattal tudta megelőzni az utána következő, harmadik helyen végzett halászlevet, melyet 21 000 szavazó választott kedvencének.

Igazi meglepetést okozott, hogy a madártej végzett a desszertek élén. Több, mint 21 000 szavazó választotta kedvencének. Második a somlói galuska 19 000 vokssal, a palacsinta 16 0000 szavazattal pedig a harmadik legkedveltebb édesség.

Ha pedig kedved támadt valamelyik nyertes, tradicionálisan hazai fogáshoz, de nincs kedved kimozdulni otthonról, nézz körül éttermi kínálatunkban és rendeld házhoz kedvenc magyaros ételedet.

Éhes vagy? Hol ennél?

Település

Házhozszállítás

Magyaros Étterem ajánló

Aranyhíd Étterem - magyaros konyha
Aranyhíd Étterem
Bécsiszelet Vendéglő - magyaros konyha
Bécsiszelet Vendéglő
Csülök Vendéglő és Pizzakert
Csülök Vendéglő és
Pizzakert
Kiskukta Étterem
Kiskukta Étterem
Trófea Grill Étterem
Trófea Grill Étterem
Tüzestál Étterem
Tüzestál Étterem


Ételajánló
Újházi tyúkhúsleves
Újházi tyúkhúsleves
Babgulyás
Babgulyás
Halászlé
Halászlé
Töltött káposzta
Töltött káposzta
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye
Lecsó
Lecsó
Madártej
Madártej
Somlói galuska
Somlói galuska
Palacsinta
Palacsinta