Török konyha ételeinek rendelése

Az eredeti Kebab fokhagymával, hagymával, paradicsommal, zöldpaprikával ízesített, apróbb darabkákra vágott bárány-, vagy birkahús. Mindezt általában nyársra fűzik, és grillezve tálalják.

A török ételekre jellemező a pikáns, erősen fűszerezett ízvilág, mely a fűszernövények sokaságának köszönhető. Legjellemzőbben kaprot, borsot, petrezselymet, gyömbért, fokhagymát, bazsalikomot, köménymagot, pirospaprikát, valamint olvíabogyót és olajat használnak. A török konyhaművészet titka kétségtelenül az alapanyagok változatosságában és az ízek harmóniájában rejlik.

Az általában olívaolajban kisütött zöldségek mellé fokhagymamártást, vagy paradicsomszószt készítenek.

A Dolma tulajdonképpen a töltött zöldségfélék gyűjtőneve, ahol a töltelék alapanyaga lehet rizs- vagy húsféleség.

A török édességek közül legkedveltebbek a különféle Baklavák, melyek papírvékony tésztából sütnek, megkenik vajjal, majd dúsan megszórnak darált pisztáciával, dióval, tört mogyoróval végül tejszínhabbal, és különféle krémekkel, szirupokkal töltik meg. Jól hangzik, ugye?

Nem vitás, hogy Magyarországon nagy népszerűségnek örvendenek a török ételek, és a NetPincérnek köszönhetően most már akár házhoz is rendelheted őket bármikor, bárhol!
Ételrendelés Budapesten
Házhozszállító éttermek listája Budapest környékén: